Ruud de Vries

Ruud: “Het liefst zou ik alle klanten persoonlijk nog even de hand schudden voor ik met pensioen ga”.

Ruud de Vries is accountmanager bij Aventel. Maar aan alles komt een eind, ook aan de carrière van Ruud. Eind februari gaat hij met pensioen. Ruud is begonnen in de telecommarkt toen telefoons nog een draaischijf hadden en de fax als magie werd gezien. Wij gaan Ruud en zijn berg aan kennis missen, en hij ons gelukkig ook. Althans, dat is wat hij zelf vertelt in deze blog.

Illegaal aan de slag

Voor ik in de telecommarkt terecht kwam, heb ik al heel wat beroepen gehad. Ik ben militair geweest, en vrachtwagenchauffeur. Daarna kwam ik op de streekbus terecht. Daar draaide ik onregelmatige uren, waardoor ik overdag wat tijd over had. Ik ben toen in deeltijd voor een telecombedrijf gaan werken dat net opgestart was. Dat was toen nog hartstikke illegaal. Je had de PTT, het Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie – later bekend als Koninklijke PTT Nederland (KPN) – wat tot 1997 het alleenrecht voor vaste telefonische diensten had. Aan telefoonlijnen zitten, dat mocht niet. Een van de eigenaren was dan ook als de dood als de telefoon ging, wie weet wat hij dan moest doen. Die heeft toen zijn aandelen aan mij overgedaan. In de spits reed ik op de bus en na de spits ging ik aan de slag in mijn eigen bedrijf.

De beste oplossing voor elke klant

We groeiden met alle ontwikkelingen mee, eerst kwam de telefax, wat door veel mensen nog als tovenarij werd beschouwd, de telefooncentrales kwamen op, ISDN en de mobiele telefonie dienden zich aan en inmiddels heeft zelfs VoIP geen geheimen meer voor me. Ik heb me ook gespecialiseerd in internetverbindingen: van glasvezelverbindingen tot BVDSL – gestapelde VDSL-verbindingen – ik zoek voor onze klanten uit wat de beste oplossing is, en adviseer ze daarin. Dat heb ik ook altijd het leukst gevonden aan mijn baan: het zoeken naar de beste oplossing voor elke klant.

Raar afscheid

Na twintig jaar m’n eigen business gerund te hebben, heb ik mijn bedrijf verkocht aan Aspider, wat in 2018 op zijn beurt werd overgenomen door Aventel. Ik ben als een van de drie medewerkers opgenomen in de Aventel-familie, waar ik me inmiddels helemaal thuis voel. Ik zit hier prima, en vind het eigenlijk wel jammer dat ik met pensioen moet, ik zou best nog even door willen. Het is ook een rare tijd om afscheid te nemen, ik zou heel graag alle klanten nog even persoonlijk de hand schudden. Er zitten relaties bij die ik al dertig jaar bedien, het voelt vreemd om daar op afstand gedag tegen te moeten zeggen. Maar het is niet anders.

Plannen

Ik ga nog zo op in m’n werk, dat ik nog niet goed heb nagedacht over wat ik ga doen straks. Ik ben dol op natuurparken, dierentuinen en musea, dus ik hoop dat mijn vrouw Beatrix en ik die binnenkort weer onbezorgd kunnen bezoeken. En ik ga natuurlijk extra genieten van mijn twee dochters, mijn kleinzoon van 13 en mijn kleindochter van 14!

Bedankt iedereen!

Ik wil alle relaties en vooral ook mijn collega’s heel erg bedanken voor de afgelopen jaren. Ik heb met liefde met ze samengewerkt in een mooie markt!