Border Gateway Protocol

Door het inzetten van een extra verbinding op klant­locatie is Aventel is staat om met het Border Gateway Protocol (BGP) van Cisco redundantie te bieden voor de beschikbaarheid van jouw bedrijfs­netwerk. Met BGP wordt automatisch de beschikbaarheid van de primaire verbinding gecontroleerd. Mocht deze niet beschikbaar zijn, dan zorgt BGP ervoor dat binnen enkele seconden je dataverkeer over de secundaire verbinding wordt gerouteerd.

Meerdere type verbindingen

Je kunt alle type verbindingen van Aventel combineren voor het toepassen van redundantie met BGP. BGP zorgt voor een hogere beschikbaarheid van Internet­toegang, IP-VPN en je bedrijfs­applicaties. Indien BGP jouw verkeer naar de secundaire verbinding routeert, blijft je gateway adres of publiek IP-adres bereikbaar. Dit betekent dus dat al je toepassingen blijven werken zoals mail en ftp.

Monitoring

Aventel monitoort constant de beschikbaarheid van je verbindingen en routers, zo weet je zeker dat een uitval van jouw primaire verbinding niet onopgemerkt blijft. Indien gewenst kun je zelf ook toegang krijgen tot de monitoring­omgeving zodat je zelf beschikbaarheid kunt controleren en monitoren. Daarnaast is het mogelijk alarmeringen in te stellen zodat je altijd op de hoogte bent van de status van je verbindingen.

Heb je interesse in BGP? Neem dan contact met ons op.

Maak vrijblijvend een afspraak

Wil je direct een afspraak maken? Klik dan op de onderstaande knop en vul je gegevens in. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op. Je kunt ons ook tijdens kantooruren direct bellen via 088 881 2345.

Gratis advies­gesprek

Wil je direct een afspraak maken voor een adviesgesprek? Klik dan op de onderstaande knop en vul je gegevens in.
Wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Je kunt ons ook tijdens kantooruren direct bellen via 088 881 2345.