Extra veilig internet

Met Extra Veilig Internet (EVI) maakt u gebruik van een beter beveiligde internetverbinding. Zo kunt u nog zorgelozer internetten.

Extra Veilig Internet is gebaseerd op de FortiGate security-oplossing die is geïmplementeerd in ons netwerk. U hoeft hiervoor dus geen extra apparatuur of software te installeren op de locatie.
EVI maakt gebruik van het FortiGuard internetfilter; DNS-filter, webfilter en antivirusfunctionaliteit, om de verbinding te beschermen tegen malware, ransomware en virussen en onveilige websites te blokkeren.

Extra Veilig Internet is geschikt voor organisaties die beter beveiligd willen zijn tegen:

  • Malware
  • Ransomware
  • Virussen
  • Onveilige websites

EVI is een cloudoplossing van FortiGate waardoor je geen extra apparatuur of software op locatie nodig hebt.

Specificaties en bijzonderheden van Extra Veilig Internet

Phishing, Ransomware en Cryptojacking en andere malware. Jammer genoeg worden veel ondernemers hiermee geconfronteerd bij gebruik van het Internet. Volgens onderzoek van Centraal Beheer wordt 30% van alle MKB ondernemers geconfronteerd met een cyberincident.

Om te voorkomen dat gebruikers op verkeerde sites terecht komen is de dienst Extra Veilig Internet ontwikkeld. Deze dienst kan worden besteld als add-on op alle xDSL en FTTH internetverbindingen.

Extra Veilig Internet werkt op alle werkplekken, smartphones en andere devices die via de met EVI uitgeruste EVC naar het internet gaan.

EVI is geen firewall en beschermd niet tegen virussen die op andere manieren op een device terecht kunnen komen (USB, VPN etc). Een goede endpoint security zoals F-Secure of Microsoft Defender blijft dan ook noodzakelijk.

EVI beschermt de gebruikers wel tegen:

Phishing
Een e-mail met een foute link erin is een veel gebruikte manier om je gegevens te achterhalen of je over te halen om geld over te maken.

Ransomware
Ransomware is een type malware, ofwel kwaadaardige software, die een computer blokkeert of bestanden versleutelt. Pas als je losgeld (ransom) betaalt zou je de computer of de bestanden weer kunnen gebruiken.

Cryptojacking
Cryptojacking is een online bedreiging die zich op een computer of mobiel apparaat verbergt en de rekenkracht van het apparaat gebruikt om vormen van online geld, die bekend staan als cryptovaluta’s, te “delven”. Het is een dreiging die webbrowsers kan overnemen en allerlei apparaten kan binnendringen, van desktops en laptops tot smartphones en zelfs netwerkservers.

Malware
Malware of “kwaadaardige software”, is een overkoepelende term die een kwaadaardig programma of code beschrijft die schadelijk zijn voor computersystemen.

Botnets
Een vorm van een virus waarmee een device geïnfecteerd kan zijn. Botnets gebruiken besmette hosts om veelal kwaadwillende acties te ondernemen. Is een werkplek onderdeel van een botnet dan kan deze worden ingezet voor spam of een ddos aanval op een website zonder dat de gebruiker zich hiervan bewust is.

Downloaden van virussen en schadelijke content
Het downloaden van virussen en sites die proberen scripts uit te voeren met schadelijke content worden geblokkeerd. Ook als een website is gecompromitteerd maar nog niet opgenomen in EVI werkt deze bescherming. Https downloads kunnen niet worden ingezien en vereisen separate endpoint security.

Wil je meer weten?

Klik dan op de onderstaande knop en vul je gegevens in. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op. Je kunt ons ook tijdens kantooruren direct bellen via 088 881 2345.

Gratis advies­gesprek

Wil je direct een afspraak maken voor een adviesgesprek? Klik dan op de onderstaande knop en vul je gegevens in.
Wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Je kunt ons ook tijdens kantooruren direct bellen via 088 881 2345.