Bij Aventel zijn we trots op onze mensen. Vandaag willen we je voorstellen aan onze telecom engineer Milan Mazurel.

Milan Mazurel heeft een passie voor technologie en IT, maar dikke studie­boeken zijn niet aan hem besteed. Eind 2021 stuurde hij een open sollicitatie­brief naar Aventel en met succes. Inmiddels is Milan volwaardig telecom-engineer bij Aventel. In deze blog vertelt Milan wat werken bij Aventel zo leuk maakt en wat hij doet als hij niet druk is om onze klanten blij te maken.

Een doener

Klassikaal leren is niet echt mijn sterkste kant. Ik ben veel meer een doener. Dat is een uitdaging als je een passie hebt voor IT en technologie, want de meeste werkgevers kijken alleen naar welke ‘papiertjes’ je op zak hebt. Toen ik bij Aventel solliciteerde via een van de grote vacature­sites, werd ik dan ook direct afgewezen. Dat begrijp ik ergens wel, want bewijs zonder hogeschool- of universitair diploma maar eens dat je voldoende kennis van zaken hebt.

Open sollicitatiebrief

Via via kende ik Marco van Riessen, een van de senior telecom-engineers bij Aventel. Hij fluisterde me in om eens een open sollicatie­brief te sturen naar Steven. Zo gezegd, zo gedaan. Steven zag dat ik veel werk­ervaring en technische kennis van het vakgebied heb, en was direct enthousiast. Hij nodigde me uit en de rest is geschiedenis. Ik ben in oktober 2021 begonnen als junior telecom-engineer. Al doende heb ik veel geleerd en inmiddels draai ik mee als volwaardig monteur, net als de rest van het team. Zo zie je maar, voor mij is praktisch leren veel makkelijker dan theoretisch leren.

Interactie met klanten

Als telecom-engineer doe ik een hoop verschillende dingen, wat mijn werk heel interessant maakt. Ik ondersteun klanten telefonisch, maar ben ook bij de klanten op locatie, om nieuwe hardware op te leveren, nieuwe netwerk­infra­structuur aan te leggen of dingen te repareren als dat nodig is. Die interactie met klanten, daar hou ik van. Het geeft me enorm veel voldoening om problemen voor mensen op te lossen en iets voor ze te kunnen betekenen.

Groei en leren

Ondanks dat schoolboeken niet aan mij zijn besteed, word ik wel gedreven door groei en leren. Ik merk dat als ik stilsta, ik snel verveeld raak. Bij Aventel is er zat ruimte om te groeien en volop mogelijk­heden om nieuwe dingen te leren. Ik denk dat ik hier voorlopig nog wel uitgedaagd word en zie de toekomst bij Aventel positief tegemoet.

Fit blijven en creatief bezig zijn

Mijn vrije tijd besteed ik aan een combinatie van sporten, gamen en tijd met vrienden door­brengen. Ik ben een enthousiast hardloper. Ik heb vroeger op hoog niveau hard­gelopen. Dat doe ik al een tijdje niet meer, maar nog steeds vind ik het heerlijk om m’n hardloop­schoenen aan te trekken en de buitenlucht in te gaan. Het is een prachtige manier om fit te blijven. Daarnaast ben ik dol op computer­spellen, liefst strategische of building-games. Multiplayer games zijn niet echt mijn ding; ik geef de voorkeur aan creatief zijn.

Nieuwsgierig?

Benieuwd hoe het is om met Milan en zijn collega’s samen te werken? Kijk eens bij onze vacatures.