Bij Aventel zijn we trots op onze mensen. Vandaag willen we je voorstellen aan onze junior telecom engineer Dennis van Ginkel.

Na een opleiding in de detail- en groothandel, wilde Dennis van Ginkel de switch maken richting ICT. Dat viel niet mee. Tot hij via een oud-collega in contact kwam met het team van Aventel. Nu engineert Dennis de sterren van de telecomhemel bij Aventel. In deze blog vertelt Dennis waarom dit een schot in de roos is.

Eindeloos cirkeltje

Na mijn ROC-opleiding detail- en groothandel, wilde ik toch liever in de ICT aan de slag. Mijn zoektocht naar een leuke opleiding draaide op niets uit. Voor een goede opleiding heb je een baan in ICT-nodig, maar zonder ervaring kan je nergens terecht. Dat cirkeltje, daar kwam ik niet uit. Tot ik in gesprek raakte met Milan Mazurel. Ik heb Milan leren kennen toen we allebei bij Plus werkten. Later hebben we nog even samen bij Hubo in Edam gewerkt, tot Milan eind 2021 bij Aventel aan de slag ging als Telecom Engineer. Hij was altijd heel enthousiast over Aventel en raadde me aan om Steven Schrier, de algemeen directeur van Aventel, eens een mailtje te sturen. Dat heb ik gedaan en voor ik het wist had ik een gesprek en op 1 september 2023 kon ik aan de slag als Junior Telecom Engineer.

Afwisseling

Elke dag is hier anders. De ene dag zit ik op kantoor en help ik klanten. Dat kan om simpele dingen gaan als een naamswijziging of het toevoegen van een feestdag in het tijdschema van de telefooncentrale van een klant, maar het gaat ook weleens om een wat complexere uitdaging. Andere dagen werk ik op locatie bij de klant. Dan plaats ik telefoons of trek ik kabels. Die afwisseling past bij mij, ik vind het fantastisch. Behalve dat het werk helemaal naar m’n zin is, zijn ook de collega’s fijn om mee samen te werken. Ze houden hier wel van een uitje en daar sluit ik me graag bij aan. Zo leer je elkaar ook weer op een andere manier kennen en dat is weer goed voor de samenwerking. In januari gaan we naar Oostenrijk, op wintersport, daar heb ik nu al zin in!

Verder in het vak

Ik ben hier helemaal op m’n plek en zie mezelf hier nog wel in verder groeien. Het telecomvak is zo breed, hier kan ik me nog jaren vermaken. Er verandert elke week wel weer wat, dus vervelen hoef ik me voorlopig niet.

Computers bouwen

Vervelen doe ik me sowieso niet. Elke maandagavond speel ik een potje zaalvoetbal met een vriendteam. Op donderdagavond gooi ik graag een dartpijltje in de kroeg in ons dorp Oosthuizen, met mijn vader, twee ooms en een maat van me. En ik bouw zelf computers. Het gaat nooit de eerste keer goed, maar dat mag: het is tenslotte maar een hobby. Wel een dure hobby, maar ik leer er enorm veel van.

Meer weten?

Benieuwd hoe het is om met Dennis en zijn collega’s samen te werken? Kijk eens bij onze vacatures.