Bij Aventel zijn we trots op onze mensen. Vandaag willen we je voorstellen aan onze accountmanager André van der Panne.

André van der Panne begon zijn carrière in de telecombranche jaren geleden met het verkopen van ouderwetse ‘beltikken’. Na pionieren met diensten als mobiele telefonie en Voice over IP (VoIP), werd zijn bedrijf in 2021 overgenomen door Aventel. In deze blog vertelt André over zijn werk en zijn passies.

Begonnen in het familiebedrijf

Ik begon mijn carrière in de fouragehandel van mijn moeder en broer, een bedrijf gespecialiseerd in veevoer, waaronder hooi, stro, kuilgras en diverse andere voedermiddelen voor dieren. Toen ik een jaar of veertig was, maakte ik een carrièreswitch naar de internationale groente- en fruithandel. Dat was keihard werken: mijn dagen begonnen om vijf uur ’s ochtends op de veiling en eindigden om negen uur ’s avonds. Na een jaar of twee was ik er wel achter dat dit niet mijn passie was.

Overstap naar de telecomwereld

Mijn interesse lag bij telecomdiensten en dat kruiste op een gegeven moment mijn pad. Ik begon bij het inmiddels failliete Euphony, een Belgisch-Nederlands bedrijf dat telecommunicatie- en energiediensten aanbood via onafhankelijke verkopers. In de avonduren ging ik de boer op om ‘beltikken’ te verkopen. Dat was toendertijd dé manier om de kosten van een telefoongesprek te berekenen, afhankelijk van het tijdstip en de bestemming van het gesprek. Later werden telefoontarieven gebaseerd op de werkelijke duur van het gesprek in seconden. In 2003 besloot ik mijn eigen onderneming te starten. Zo werd Beconnected-IJsselstein geboren. In die tijd draaide alles nog om vaste telefoonlijnen. Later breidden we onze dienstverlening uit met onder andere mobiele telefonie, het leveren van hardware en de installatie ervan, datadiensten en reparatieservices. Ik zag al vroeg in dat ISDN op zijn retour was, en ik behoorde tot de pioniers die Voice over IP (VoIP) aanboden. In 2018 besloot ik samen te gaan werken met een compagnon, wat resulteerde in een flinke groeispurt. Dat maakte dat ik opnieuw ging nadenken over een eventuele samenwerking. Ik had al eens contact gehad met Steven en Martien van Aventel. Vanaf het allereerste moment was er een klik tussen ons. Dit leidde uiteindelijk tot de overname van Beconnected-IJsselstein door Aventel op 1 januari 2021.

Sales: doen wat ik het liefste doe

Bij Aventel hobbel ik rond op de afdeling sales. Op die manier kan ik blijven doen wat ik het liefste doe – contact onderhouden met klanten en meedenken over mogelijke oplossingen. Nog een jaar of vijf dan ga ik met pensioen. Hoewel ik hier prima op m’n plek zit kijk ik echt wel uit naar dat moment.

Buiten het werk

Als ik niet aan het werk ben breng ik mijn tijd door met Jolanda, met wie ik al 43 jaar samen ben. We zijn gezegend met twee zoons, een dochter en inmiddels ook twee schatten van kleindochters. Bij mooi weer springen we graag op de elektrische fiets. Eens per jaar maken we een mooie busreis. De laatste keer waren we de jongsten in de groep, dat zegt wel wat. Deze reizen zijn altijd enorm gezellig. Ons laatste avontuur bracht ons naar de Bodensee richting Italië. Dat was prachtig. Volgend jaar staat een reis naar Wenen op de planning: ’s nachts op de boot en overdag lekker fietsen. Naast fietsen hou ik van klussen, sporten en lekker uit eten gaan. Ik kijk ook graag naar een goede spannende serie, het liefst Engels of Scandinavisch als er maar een realistisch verhaal in zit, ik hou niet van zottigheid.

Meer weten?

Benieuwd hoe het is om met André en zijn collega’s samen te werken? Kijk eens bij onze vacatures.