Marco van Riessen

Senior Telecom Engineer

Even voorstellen…

“Mijn naam is Marco. Na jaren werkzaam te zijn geweest bij een telecom bedrijf dat gespecialiseerd is in Panasonic telefooncentrales, heeft Martien mij in augustus 2007 overgehaald om als telecom engineer voor Aventel te komen werken. Dat bleek de beste beslissing in mijn carrière. Aventel voelt voor mij nog elke dag, mede dankzij het hechte team van collega’s, de vrijheid die je krijgt jezelf te ontwikkelen en de prettige werksfeer, als een warm bad.

Als telecom engineer bestaan mijn werkzaamheden onder meer uit het opleveren van internetverbindingen met (Cisco) routers alsmede het opleveren van complete Broadsoft SIP telefooncentrales  in de cloud  of vaste Panasonic centrales. Daarnaast  ben ik opgeleid tot Fixed monteur waardoor ik toegang heb tot kabel en hoofdverdelers van KPN om zelf internet verbindingen op te leveren. Tenslotte draag ik met plezier bij aan de 1e en 2e– lijns (servicedesk) ondersteuning.

De uitdaging in mijn werk is klanten de best mogelijke service te verlenen. En juist door de grote afwisseling van mijn werkzaamheden doe ik dit met veel plezier zodat het voor mij vaak voelt als een hobby.

Ik ben in april 2020 getrouwd mijn vriendin Noëlle, heb twee kinderen en ben ook opa van twee kleinkinderen.  In mijn vrije tijd ben ik bassist in de Pink Floyd Coverband Moods. Daarnaast vind ik het heerlijk om te reizen, te genieten van kunst en cultuur en zo nu en dan met vrienden wat te eten.”