Bij Aventel zijn we trots op onze mensen. Vandaag willen we je voorstellen aan onze accountmanager Alice Scheerder.

Alice was twintig jaar de drijvende kracht achter adviesbureau Eye Connection. Als zelfstandig ondernemer adviseerde ze organisaties over vaste en mobiele telefonie, ADSL en VoIP. In oktober 2022 is Alice Scheerder een samenwerking aangegaan met Aventel om zo een nog betere dienstverlening te kunnen leveren. In deze blog stelt Alice zich voor. Natuurlijk vertelt ze ook waarom ze deze stap heeft gezet en of ze het naar haar zin heeft met haar nieuwe collega’s.

Van apothekersassistente tot accountmanager

Alice begon haar loopbaan als apothekersassistente in openbare en ziekenhuisapotheken. Met de toenemende wet- en regelgeving werd het vak er niet bepaald leuker op en besloot Alice dat het tijd was voor verandering. Na een paar uitstapjes kwam ‘de telefonie’ op haar pad. Ze koos ervoor om zich te specialiseren in telefoniediensten.

Een groeiende klantenkring en relatiebeheer

Alice: ‘Het aantal diensten nam toe. Er kwamen steeds meer aanbieders voor vaste telefonie en het internet en mobiele telefonie kwam op. Ook mijn klantenbestand groeide gestaag. Relatiebeheer is helemaal mijn ding en mijn klanten zijn mij altijd heel trouw geweest en van verloop was amper sprake.’

Een nieuwe uitdaging

Reizen is een grote passie van Alice. Een passie die lastig is te combineren met 24/7 klaar staan voor je klanten. Alice: ‘Wanneer ik meer vrijheid wilde om van deze hobby te genieten moest er iets veranderen. Ik raakte in gesprek met Martien en Steven van Aventel en er was directe een wederzijdse klik. Het was al snel duidelijk dat we onze visie op klantvriendelijkheid deelden en ik had er alle vertrouwen in dat mijn klanten bij Aventel in goede handen zouden zijn. Op 1 oktober 2022 werd ik officieel lid van het Aventel-team.

Vrijdag kantoordag

‘Het bevalt me prima bij Aventel’, lacht Alice. ‘Als zelfstandig ondernemer had ik veel contacten met klanten en leveranciers, maar ik had geen directe collega’s. Het is fijn om weer in een team te werken. Op vrijdagen zijn we met z’n allen op kantoor. Dat is soms wat chaotisch, maar ook altijd supergezellig. Je kunt hier alles met elkaar delen en er is altijd tijd voor een serieus gesprek of een goede grap.’

Loslaten

Toen Alice de beslissing nam om haar bedrijf te verkopen, was een van haar belangrijkste redenen dat ze ervoor wilde zorgen dat haar klanten in goede handen zijn als ze zelf niet langer actief is. Alice: ‘Natuurlijk wilde ik er zelf ook een goed gevoel bij hebben. Werk moet bij voorkeur ook gewoon leuk zijn. Bij Aventel voelde het van het begin af aan heel prettig en mijn gevoel heeft me niet in de steek gelaten. Het is de juiste stap gebleken, voor mijn klanten, maar ook voor mijzelf. Als ik nu op reis ga, hoef ik niet langer constant mijn telefoon en mijn mail in de gaten te houden. Het is fijn dat er altijd iemand is die vragen van klanten kan beantwoorden. Ik zal eerlijk bekennen: ik lees nog steeds mijn e-mails tijdens vakanties, maar ik kan het nu makkelijker loslaten.

Nieuwsgierig?

Heb je vragen over onze telecomdiensten of wil je eens praten over jouw zakelijke behoeften? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We leren jou en je bedrijf ook graag kennen!