Helmann logo

Hellmann Worldwide Logistics

“We werken niet voor niets al zo lang samen, dat zegt genoeg”
Hellmann Worldwide Logistics laat al jaren hun telefonie en netwerk door Aventel verzorgen. Tot grote tevredenheid, vertelt John Verbruggen, IT Manager Benelux bij Hellmann Worldwide Logistics, in deze blog. Zo tevreden dat ze het team van Aventel ook wel op een uitdagend project op grote hoogte durfden los te laten. Met succes.

Onze geschiedenis met Aventel dateert van al van voor het bestaan van Aventel. Wij waren al klant bij Elkotel, het bedrijf dat jaren geleden werd overgenomen door Aspider, wat op zijn beurt weer werd overgenomen door Aventel. Sommige van de medewerkers van Aventel ken ik persoonlijk al twintig jaar. Het begon met het verzorgen van de telefooncentrales en telefoontoestellen, zoals dat er vroeger aan toe ging. Op een gegeven moment zijn we overgegaan op hosted VoIP. Dan hadden we tenminste al die hardware niet meer in huis. We hebben wel even gewacht tot de kinderziektes die VoIP initieel kende waren opgelost. Je kunt het niet verkopen om een klant aan de lijn te hebben en je verbinding valt steeds weg. Inmiddels werkt het hartstikke goed.

Geen gezeur

Telefonie en je netwerk, dat ligt dicht tegen elkaar aan, het kruist elkaars pad, zullen we maar zeggen. Omdat we zo tevreden waren over onze telefonieoplossing, hebben we het team van Aventel ook gevraagd de bekabeling van ons Rotterdamse filiaal op de Shannonweg te verzorgen en later ook van ons oude pand op Schiphol. Als je tevreden bent, waarom zou je het dan niet doen? Bovendien hadden we zo maar te maken met één leverancier voor alles, en heb je nooit gezeur over wie verantwoordelijk is voor wat.

Petje af

Afgelopen jaar heeft Aventel het hele wifinetwerk in twee van onze loodsen in de Rotterdamse Europoort heringericht. Dat is heel goed verlopen. Een van de twee loodsen was een bestaande loods, waar mensen volop aan het werk waren. De mensen van Aventel waren zo flexibel om daar in de avonden en de weekenden aan te werken. Je kan immers niet zomaar kabels ergens uittrekken als mensen nog zendingen moeten scannen en verzenden. Er was nog een andere uitdaging. De ene loods is 15 meter hoog en de ander 12. Dat zijn flinke hoogten, waar een speciale hoogwerker voor moest komen. Een gewone komt maar tot een meter of tien. Tja, dan moet je geen hoogtevrees hebben. Het is immers maar een klein bakje waar je in staat. En dan ook nog eens en constant boven je hoofd werken om de bekabeling netjes weg te werken in de spanten. Goed isoleren en netjes wegwerken is belangrijk omdat we met goed materiaal moeten werken. De kabels moeten goed afgeschermd zijn, want er lopen ook stroomkabels langs, die kunnen storing veroorzaken. Het project is honderd procent naar tevredenheid afgeleverd, niet alleen qua werking maar ook kosmetisch. Petje af.

Uitbreiding

Het was een knap staaltje teamwerk. We werken ook niet voor niets al zo lang samen, dat zegt wel iets. De volgende stap is het uitbreiden van de loodsen met vaste netwerkpunten voor de printers. Dat gaat ook vast weer zo goed verlopen.