Op zoek naar een Zakelijke Internetverbinding? Er zijn 5 belangrijke aandachtspunten!

Volgens minister Kamp van economische zaken is internet een basisbehoefte. Net zoals eten, drinken, zuurstof, kleding en een dak boven je hoofd. Wij willen zover niet gaan, maar van essentieel belang is het wel voor bijna elk bedrijf in Nederland.

Zonder internet geen email, telefoon, doormelding alarm, pin transacties,  geen toegang meer tot uw hosted server en nog veel meer.

Aventel helpt u met het zoeken naar de juiste oplossing. Met de volgende 5 aandachtspunten bent u verzekerd van een stabiele en veilige oplossing:

  • 1) Goede Apparatuur

Bij de alles-in-een pakketten krijgt u vaak een “gratis” modem/router in bruikleen. Ons advies is om er voor te zorgen dat u altijd met een A-merk werkt zoals Cisco. Levensduur, veiligheid en configuratiemogelijkheden zijn dan goed geregeld.

  • 2) Hoge Beschikbaarheid

Geeft uw internetprovider een beschikbaarheidsgarantie en wordt deze ook gerapporteerd? Zorg dat uw modem/router gemonitord wordt op alle belangrijke kenmerken, zodat beschikbaarheid inzichtelijk is en herstel bij storingen snel geregeld kan worden.

  • 3) Goede Klantenservice

Als u een probleem heeft met uw internetverbinding wilt u snel geholpen worden én iemand spreken die verstand van zaken heeft. De kwaliteit van de klantenservice is een belangrijk onderdeel van de dienstverlening. Neem dit mee in u overweging en kies niet blind voor de goedkoopste aanbieder.

  • 4) Specialist

Voorkom onnodig overlast door te kiezen voor een gespecialiseerde leverancier. Veel partijen bieden zakelijk internet aan als “bij-product”. Onkunde kan u veel geld kosten.

  • 5) Veiligheid

Hoe waarborgt uw leverancier de beveiliging van uw lokale netwerk? Hebben meerdere partijen toegang? Wat is het wachtwoord beleid? Besteed hier aandacht aan en voorkom inbraak en hoge schade.

Neem gerust contact met ons op, wij komen graag langs om ook voor uw bedrijf de best passende oplossing te adviseren.