Videoconferencing

Videobellen zonder poespas? Zo doe je dat!

Dat videobellen een hot item is vandaag de dag, daar hoeven we niemand meer van te overtuigen. Maar er zijn zoveel mogelijkheden, hoe pak je het nu professioneel en veilig aan? En ook nog eens zonder gedoe graag. Dat hebben wij voor je uitgezocht!

Kwalitatief hoogwaardige totaaloplossing

Dat de populariteit van videobellen een enorme vlucht zou nemen, zagen we al in het pre-coronatijdperk. Daarom bezochten wij in februari van dit jaar, nog net voor alle evenementen werden geannuleerd, de ISE, dé vakbeurs voor de audiovisuele en installatiesector. Daar hebben we met verschillende aanbieders gesproken en verschillende mogelijkheden bekeken. Uiteindelijk viel onze keuze op de videoconferencing-oplossing van Yealink. Niet alleen biedt deze oplossing kwalitatief hoogwaardige software én hardware, maar ook komt de totale oplossing uit één keuken. Dat maakt dat je als gebruiker nooit in een welles-nietes-spelletje terechtkomt, waarbij beide partij met de vinger naar elkaar wijzen. Is er een probleem? Dan is er maar een partij die voor de oplossing verantwoordelijk is. Wel zo duidelijk.

Practice what you preach

Voor we iets in de markt zetten, testen we het natuurlijk eerst zelf. Dus in februari hebben we onze vergaderruimte omgetoverd tot videovergaderruimte, met een videocamera, een VoIP-conferentietoestel (de zogenaamde spin) en een draadloze presentatiepod, waarmee je tijdens de videoconferentie je scherm kunt delen. Zo kun je content delen als een PowerPointpresentatie, maar ook een filmpje, een website, een instructie van een applicatie die je gebruikt: wat je ook maar op je scherm kunt toveren, kun je delen met je vergadergenoten.

Toegankelijk, maar niet voor pottenkijkers

Met onze Yealink-oplossing kun je heel eenvoudig een videoconferentie starten. Via een plug-in in Outlook nodig je mensen uit en zij kunnen deelnemen zonder per se zelf software te moeten installeren. Toegang tot de videoconferentie is beveiligd met een wachtwoord en de conferentie zelf is uiteraard encrypted, zodat pottenkijkers geen kans krijgen. En over pottenkijkers gesproken: elke deelnemer kan zijn achtergrond blurren. Handig in verband met de privacy, maar ook gewoon prettig in deze thuiswerktijd waarin de enige rustige plek in huis soms is tussen het wasgoed op de zolderkamer. Uiteraard is de applicatie te gebruiken vanaf ieder denkbaar device, en is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Kortom: het is gewoon een heel toegankelijk systeem dat voortdurend wordt geüpdatet met nieuwe features, handigheidjes en beveiligingsupdates.

Nieuwsgierig?

Meer weten over videobellen zonder poespas tegen lage maandelijkse kosten? Check onze speciale pagina. Natuurlijk kun je ook gewoon contact met ons opnemen, dan boeken we heel eenvoudig een gratis demonstratie.