Een betere klantbeleving dankzij de HIP Reporter

Een betere klantbeleving dankzij de HIP Reporter

We hebben allemaal weleens met kromme tenen aan de lijn gezeten: ‘Er zijn nog tien wachtenden voor u.’ Als dat één keer gebeurt, is het nog te overzien, maar gebeurt het vaker, dan gaat dat ten koste van de klantbeleving en mis je mogelijk verkoopkansen. Maar hoeveel mensen moet je nu op je callcenter, helpdesk of klantenservice neerzetten, om te zorgen voor blije klanten?

Verbeteren begint bij inzicht

In een eerdere blog gaven we al vijf tips voor een betere bereikbaarheid en tevredenere klanten. Daarin noemden we al het belang van data. Want pas als je inzicht hebt in de bereikbaarheid van je organisatie, kun je er ook iets aan verbeteren. Zo zagen wij dat we zelf best wat belletjes kregen tussen half negen en negen uur; een half uur voor onze oorspronkelijke openingstijd. Daarom hebben wij onze openingstijden verruimd en zijn we sinds eind 2019 open van 08:30 uur tot 17:30 uur.

Hogere servicegraad

Met de HIP Reporter, onze rapportagetool voor je telefonieomgeving, kun je zelf ook inzicht krijgen in de bereikbaarheid van je organisatie. Hoeveel mensen staan er in de wachtrij en hoe lang? Hoeveel bellers stappen uit en na hoeveel tijd doen ze dat? Hoeveel oproepen worden binnen 30 seconden beantwoord? Hoe lang duurt een gesprek met een klant gemiddeld? En duren die gesprekken bij de ene medewerker standaard drie keer zo lang dan bij de anderen? Wellicht kun je met behulp van gespreksopnamen analyseren waar dit verschil vandaan komt. Ook kun je realtime zien wat de status is van je medewerkers: krijgt iemand net een oproep binnen, is hij of zij in gesprek of in de afrondende fase? Hoeveel gesprekken worden er gemist? Met de HIP Reporter analyseer en optimaliseer je je bedrijfsprocessen, kun je gaan sturen op je bereikbaarheid en je servicegraad verhogen.

Overzichtelijk dashboard

De interface van onze HIP Reporter is heel intuïtief. Doordat er standaard al vele flexibele communicatierapporten beschikbaar zijn, heb je direct en realtime inzicht, op elk apparaat of op een wallboard. Andere overzichten nodig? Geen enkel probleem. Bovendien kun je je data downloaden en verder verwerken in een platform zoals bijvoorbeeld Microsoft Power BI.

Gratis inzicht in je organisatie?

Ben je benieuwd naar wat HIP Reporter voor jouw organisatie kan betekenen of ben je geïnteresseerd in een demonstratie? Je bent altijd van harte welkom om eens bij ons mee te kijken hoe dat werkt. Wil je liever een gratis kijkje in je eigen telefoniekeuken? Dat kan vanaf nu!! Bel ons voor een afspraak en we zetten vandaag nog HIP Reporter voor je aan. Je kunt dan over drie weken zien hoe het staat met jouw bereikbaarheid. Wil je meer weten over de prijsmodellen of ben je geïnteresseerd in een demonstratie, bij ons op bij jou op locatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We leren jou en je bedrijf graag kennen!