Slim stapelen

De voordelen van slim stapelen

Toen ik in 2009, samen met Martien, Aventel oprichtte, besloten we ons te focussen op moderne telecomoplossingen voor het mkb in Nederland. Dat is waar nu, tien jaar later, nog steeds onze focus ligt. Maar hoe ziet die moderne telecomoplossing bij Aventel zelf er eigenlijk uit? Want zoals we allemaal weten, lekt het nogal eens bij de loodgieter thuis.

Drie diensten combineren en integreren

Onze core business bestaat uit vaste telefonie, mobiele telefonie en internetverbindingen. Deze diensten kun je ook combineren en dat is wat wij bij Aventel doen. Dankzij dit ‘slimme stapelen’ betalen we niet alleen minder per dienst, we krijgen ook nog eens dubbel zoveel mobiele data. Maar de echte winst zit ‘m in het feit dat we de drie diensten technisch kunnen integreren. Zo configureren we vast en mobiel als één oplossing. Op die manier zijn we onder één nummer bereikbaar op zowel onze vaste telefoon als onze mobiele telefoon. Met ons vaste nummer kunnen we vanaf mobiel kunnen bellen en met de vaste telefoon beantwoorden we eenvoudig onze mobiel of verbinden we gesprekken door.

Dure internetback-up? Why?!

Waar wijzelf heel veel voordeel uit halen, is de grote databundel die we hebben voor onze mobiele telefoon. Dat is niet alleen fijn, het is vooral heel praktisch. Deze databundel kunnen we namelijk inzetten als onze vaste internetverbinding het een keer af laat weten of als we ergens zijn waar we geen internet kunnen – of willen – gebruiken. Niks dure back-uplijn, maar gewoon even overschakelen op je databundel en weer verder werken.

Hoe dat werkt?

Wij hebben beveiligde toegang tot ons netwerk nodig om te kunnen werken. Onze mobiele abonnementen zijn geïntegreerd in dat beveiligde netwerk. Zo kunnen we werken waar we maar willen en wanneer we maar willen, ook als onze vaste verbinding het even af laat weten of als we buiten de deur werken. We hebben allemaal een sim-kaartje in onze mobiele telefoon, die onderdeel is van dat slim stapelen-concept. Zo’n zelfde sim-kaartje zit in onze laptop. Of we nou werken vanaf kantoor, vanuit huis, bij de grote gele M of een goede koffietent, we zijn altijd ingelogd op ons bedrijfsnetwerk. Even geen internet? Dan werken we gewoon door via het sim-kaartje in onze telefoons omdat die onderdeel is van ons veilige netwerk. Dat is een stuk goedkoper dan een extra internetverbinding aan laten leggen voor die ene keer per jaar dat ons netwerk eruit ligt.

Interesse?

Zoals je ziet: het lekt niet altijd bij de loodgieter thuis. Wij zijn heel blij met onze eenvoudige en efficiënte oplossing. Wil jij net als wij ook slim stapelen? Of wil je weten hoe deze oplossing voor jouw onderneming kan werken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We leren jou en je bedrijf graag kennen zodat we een mooie oplossing op maat kunnen bieden.