Aventel teams

Bellen met Microsoft Teams

Steeds meer MKB organisaties gebruiken Microsoft Teams als de standaard samenwerkingstool. Met Aventel Teams Trunk krijgt elke medewerker een vast telefoonnummer toegewezen. Hierdoor zijn medewerkers in Teams bereikbaar op hun vaste telefoonnummer en kan er naar iedereen gebeld worden vanuit Teams. Werknemers beschikken zo over een geïntegreerde werkplek zowel op kantoor als onderweg waarbij zelfs het mobiele toestel gebruikt kan worden!

Hoe werkt Teams Direct Routing?

Werking Aventel Teams Direct Routing

De Aventel Teams Trunk zorgt voor een koppeling tussen de Microsoft Teams omgeving en het KPN vaste telefonie netwerk. Aventel verzorgt de telefoonnummerregistratie en afhandeling van het belverkeer via KPN. U bepaalt het aantal benodigde gesprekskanalen. Het aantal gesprekskanalen bepaalt het vaste bedrag per maand voor deze dienst. Er kan gekozen worden om het belverkeer op organisatieniveau af te kopen, of te betalen op basis van verbruik.

Welke clients zijn er voor Teams?

Clients voor Teams

Door Microsoft gecertificeerde vaste toestellen & devices en Teams clients voor Windows, iOS, macOS en Android worden ondersteund. De vaste toestellen en devices worden in het Microsoft domein aangemeld en vallen daardoor buiten de ondersteuning van Aventel.

Welke belfuncties zijn beschikbaar?

Belfuncties

Onderliggend wordt een Microsoft Phone System licentie (per medewerker) gebruikt waardoor vaste telefoniefuncties binnen Teams geactiveerd worden.

De basis belfuncties zijn bellen en gebeld worden met doorverbindfuncties en voicemail.

Wat heb ik nodig en hoe activeer ik deze dienst?

Om de dienst te kunnen gebruiken dient u te beschikken over de noodzakelijke Microsoft licenties, één van de hieronder aangegeven Office 365/Microsoft 365 licenties en HIP licenties. Om de dienst te activeren is ook technische kennis binnen het Microsoft domein noodzakelijk.

Diensten

Meer weten?

Heeft u nog vragen over Aventel Teams Trunk? Neem dan contact met ons op via sales@aventel.nl, of bel: 088-8812345.