Stabiel UTP Netwerk

Een correct aangelegd UTP-netwerk is essentieel om stabiel en snel te kunnen werken op je bedrijfslocatie. Aventel adviseert en installeert. Met de juiste type kabels, connectoren en met al het benodigde, professionele gereedschap. Wij werken alleen met A-merken en met de nieuwste technieken zodat je investering jarenlang zal renderen.

Kies de juiste bekabeling

Voor een correct aangelegd netwerk is het essentieel om het type bekabeling te bepalen. Standaard leveren wij CAT6 U/UTP bekabeling, wat staat voor een twisted pair-kabel die is ontworpen voor hoge­snelheids­gegevens­overdracht in netwerken. CAT6 vertegen­woordigt Categorie 6, en U/UTP staat voor Unshielded Twisted Pair. Deze kabel is flexibel maar kan gevoeliger zijn voor externe interferentie.

In bepaalde situaties leveren wij ook afgeschermde bekabeling, die iets minder flexibel is maar minder gevoelig is voor externe invloeden. Dit is met name relevant in situaties waarbij de netwerk­bekabeling parallel loopt met elektra­bekabeling.

Certificeren

Onze monteurs zijn in eigen dienst en hebben de juiste opleidingen gehad om een gecertificeerd netwerk te kunnen opleveren. Ook een bestaand netwerk certificeren behoord tot de mogelijkheden. Het certificaat wat wij je na de oplevering overhandigen is het bewijs dat alle 8 aders in de UTP-kabel zijn doorgemeten en correct zijn verbonden. Een belangrijke garantie waarmee je tal van potentiële problemen uitsluit of oplost.

Wij helpen je graag met grote en kleine projecten en met de volgende onderdelen:

  • Het aanleggen van netwerkkabels vanaf de technische ruimte naar de werkplekken
  • Het aanleggen van wandgoten
  • Het installeren van netwerk­outlets
  • Het plaatsen en inrichten van een patchkast met toebehoren
  • Het afwerken van netwerk­kabels op patch­panelen
  • Het labelen (nummeren) van alle netwerk­poorten
  • Het doormeten en certificeren van alle netwerk­poorten
  • Het leveren, inrichten en installeren van rand­apparatuur zoals switches en wifi-accespoints

Offerte?

Heb je een project? Nodig ons uit en een van onze netwerkspecialisten zal op locatie samen met jou de klus en je wensen inventariseren.

Gratis advies­gesprek

Wil je direct een afspraak maken voor een adviesgesprek? Klik dan op de onderstaande knop en vul je gegevens in.
Wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Je kunt ons ook tijdens kantooruren direct bellen via 088 881 2345.