Kantoor­­verzamel­­gebouw concept

Aventel heeft een nieuw concept ontwikkeld voor kantoor­verzamel­gebouwen. We maken het mogelijk om de kosten te delen met andere huurders van het pand, waardoor de kosten per unit laag zijn. Zo kunnen alle deelnemers profiteren van veilig, snel en stabiel internet­toegang tegen een scherp tarief.

Aventel kantoor­verzamel­gebouw concept

Het concept bestaat uit een aantal onderdelen die we voor je op een rij hebben gezet:

  • Er dient 1 partij te zijn die de inkoop van de gezamenlijke dienst op zich neemt. Dit kan de verhuurder of de Vereniging van Eigenaren zijn.
  • Aventel onderzoekt de mogelijkheden op de locatie en adviseert de best passende verbinding. Dit is in de meeste gevallen een zakelijke glasvezel­verbinding. Het voordeel van deze verbinding is het hoge serviceniveau en de hoge snelheden die gehaald kunnen worden.
  • Aventel adviseert, levert en configureert alle benodigde hardware zoals een router en switch om alle huurders te kunnen aansluiten. Indien er nog geen patchkast of lokaal netwerk aanwezig is kunnen wij dit in eigen beheer aanleggen.
  • Omdat alle huurders gebruik gaan maken van één internet­verbinding, configureren wij het netwerk op een speciale wijze.
Bedrijfsverzamelgebouw
Hierbij zijn een aantal zaken belangrijk:

  • Elke huurder krijgt een eigen (wifi-)router met een eigen publiek IP-adres. Op deze manier heeft elke huurder zijn eigen lokale netwerk en is er onderling geen toegang tot elkaars bestanden. Ook heeft eventueel misbruik van een huurder geen impact op andere huurders.
  • Bij overbelasting van de gedeelde internet­verbinding treedt het quality of service protocol in werking. Dit betekent dat mocht het nodig zijn, de bandbreedte eerlijk en gelijk verdeeld wordt en er dus een minimale beschikbare bandbreedte gegarandeerd kan worden.
  • Voor tijdkritische toepassingen zoals VoIP en Video wordt een gescheiden netwerk ingericht met separate bandbreedte zodat de kwaliteit van deze diensten niet in het geding komt. Vertragingen zijn op deze wijze uitgesloten.

Extra zekerheid door de Aventel NOC

Het Aventel NOC monitort 24 uur per dag alle centrale hardware en verbindingen op belangrijke sensoren zoals data­belasting, responstijden, temperatuur en beschikbaarheid. Eventuele storingen worden vroeg herkent en daarom ook sneller verholpen. De beschikbaarheid van de dienst is hierdoor optimaal.

Meer weten over het kantoor­verzamel­gebouw concept?

We vertellen je graag over het Aventel kantoorverzameldgebouw concept. Klik op de onderstaande knop en vul je gegevens in. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op. Je kunt ons ook tijdens kantooruren direct bellen via 088 881 2345.